• Bora lidere teşekkürler...

Ulusal İzcilik Konseyi Toplandı

Üst Kategori: Haberler Salı, 11 Ekim 2011 tarihinde oluşturuldu

Ulusal İzcilik Konseyi, izcilikle ilgili sivil toplum kuruluşları, Türkiye İzcilik Federasyonu ve Milli Eğitim Bakanlığı’nda görev yapan yönetici izci liderleri, kuruluşlarının izcilikle ilgili bölümlerinde emek vermiş yetkililer, 3-4 tahtalı eğitimciler ve izciliğe hizmet etmiş duayenlerin katılımıyla 8. 10.2010 tarihinde Ankara’da toplandı.

Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen 110 katılımcıyla Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi’nin konferans salonunda toplanan Ulusal İzcilik Konseyi, “MEB’de izciliğin kapatılmasını ,TİF in dogru yapılanmasını ve doğabilecek yeni gelişmeleri” ele aldı.


Toplantıda, kapanan MEB izcilerini de içine alacağı düşünülen TİF’in haldeki durumunun antidemokratik , sorunlu olduğuna ve doğru yapılandırılmasının gerekliliğine vurgu yapan konuşmacılar, katılımcıları ve konuyla ilgili sorumluluk duyan herkesi iş ve güç birliğine çağırdı.

Ulusal İzcilik Konseyi’nde ayrıca, Türkiye İzcilik Federasyonu’nun dünya standartlarında, güçlü ve gerçekten özerk, olması için girişimlerde bulunulmasına da karar alındı.

Ulusal İzcilik Konseyi çalışmalarını tamamladıktan hemen sonra, destekleyen STK’ların önderliğinde bir sonuç metni için ,çalışmalara başlandı. Kaleme alınacak deklarasyon, ulusal ve uluslararası kuruluşlardaki konunun muhatabı olan tüm sorumlulara aktarılacaktır.

İzcilik kamuoyunun bilgilerine.

Gösterim: 3053

Arama