• Bora lidere teşekkürler...

Gençliğin Sesleri

Üst Kategori: Haberler Çarşamba, 14 Mart 2012 tarihinde oluşturuldu

UNİCEF raporlarına göz atıldığında 2012 yılına ilişkin çocuk raporlarında 2 genç gazetecinin olduğu hiç dikkatinizi çekti mi?Diana Carrillo(17) ve Luis Felipe Campos(17): UNICEF’in Meksika İcra Direktörü Antony Lake ile gençlik sorunlarını raporlaştıran 2 genç gazeteci. Bu iki başarılı izci gazeteciyi daha iyi tanıyabilmek içinlütfen aşağıdaki yazıları okuyalım.

 

Diana Carillo Tiburcio(17): Meksika,Jalisco, Guadalaiara izcilerinden. Şu anda lise son sınıf öğrencisi. Yedi yaşından beri Dünya İzcilik Teşkilatı organizasyonları ile Bölgesel ve Milli izcilik faaliyetlerin içerisinde bulunmuş aktif bir izci. Doğal hayatın korunmasına ilişkin çeşitli projeleri ile kelebekler üzerine araştırmaları yayınlandı.2011 yılında 14-17 yaş grubu izciler arasında tıpkı ulusal haber ağında olduğu gibi “İzci Milli Haber Ağı”nı oluşturdu. Aynı yıl İsveç’de yapılan140 ülkeden 40.000 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen 22. Dünya İzcilik Jamboresine Birleşmiş Milletler adına katılan iki Meksikalıdan biriydi Diana. İspanyolca, İng.  Fr. dillerini çok iyi biliyor ve basket oynamaktan hoşlanıyor.

 

Luis Felipe Campos Ramirez(17): Meksika,Guanajuato,Leon izcilerinden. Lise son sınıf öğrencisi. 12 yaşından beri Dünya organizasyonlarının içerisinde yer almakta olan Luis Felipe 2012 şubatında 14-17 yaş grubu izciler arasında oluşturulan haberleşme merkezinin koordinatörlüğüne getirildi. Felipe şu anda okullardaki gençliğin huzur ve kaynaşması üzerine hazırladığı bir proje üzerinde çalışmakta. Müzik,güzel sanatlar,gazetecilik ve tiyatroya karşı ilgisi var. Ayrıca Guanajuato gençlik orkestrasında kontrebas olarak çalışıyor.

 

Bu 2 genç izcinin yazıları hakkında daha fazla bilgi edinebilmek için UNICEF’in kentsel çocuklar isimli 2012 raporuna göz atın: Facebook:  www.fb.com/lavoixdesjeunesofficiel Twitter: www.twitter.com/voicesofyouth Blog:  www.lavoixdesjeunes.org

Dünyanın farklı şehirlerindeki farklı şehirlerindeki çocukların durumları hakkında bilgi sahibi olabilmek için aşağıdaki raporun mutlaka okunması gerekir.

 

UNICEF Raporunun tamamını indirmek için tıklayınız: La situation des enfants dans le monde 2012 : Les enfants dans un monde urbain (UNICEF)

Gösterim: 5461

Arama