• Bora lidere teşekkürler...

Çölde İzcilik

Üst Kategori: Haberler Pazartesi, 23 Temmuz 2012 tarihinde oluşturuldu

İzcilik, bu güne kadar deneyimleriyle dünyada yaşamı daha iyi bir hale getirmek ve gençliğin akışını iyi yöne kanalize etmek için sürekli bir arayış içerisinde oldu. Bu amaçtan hareketle Danimarka İzcilik Teşkilatı KFUM Spejderne ile Arap Dünyasındaki denk kuruluş olan Tunus izciliği arasında 2008 yılından beri bir kültürel bağlantının varlığı ve partnerliklerinin hala devam ettiği bilinmektedir. Tunuslu izciler izcilik değerleri çerçevesinde kendilerine yardımcı olmaya çalışan ve kültürel bağlantıyı artırmak için çaba sarf eden Danimarkalıların bu girişimlerini hoş karşıladılar.

 

2008 yılında tesis edilen aralarındaki partnerlik olayı üç yıl süresince güzel yürüdü. Yeni dostluklar, iyi bir iletişim, karşılıklı saygı ve sevgiye dayalı kültürel ilişkiler gayet iyi idi. Zor zamanlarında tüm resmi işlemlerde KFUM Spejderne tarafından desteklendiler. İç kargaşa esnasında dahi sosyal haber ağları ile bu ilişkilerini kesintisiz devam ettirdiler. Ancak derin yaralar aldıkları için ilişkilerde bayağı zorlandılar. Şu anda ilişkilerin yeniden canlandırılması için çaba saf edilmektedir.

 

Tunus’daki post-devrimden ilham alınarak iki proje üzerinde çalışılmaktadır:

  • Yerel açılımlar : Tunus’un yapısını Danimarka’daki benzer yerel uygulamalara benzetmek. Bunun için gençlerden iki komite oluşturuldu. Mayıs 2012 de Danimarka’ ya geziye götürülen gençlere İskandinav ülkelerindeki yerel gruplar tanıtıldı. Yaşları 20 civarında olan Anne-Katherine, Nureddin, Lea, Mahir, Fuat bu komitelerde görev alanlardan bazıları. Hepsi de çalışmalardan memnun.
  • Tunus’lu izci liderlerinin geleceği: Bu çalışma, sosyal değişim çerçevesinde Tunus’da izciliğin imajını yükseltmeye yönelik bir projedir. 15-35 yaş liderlik uygulamaları için  hazırlanmış bir eğitim programıdır. Bu amaçla şubat 2012 de bir toplantı düzenlendi. 60 katılımcı 600 izci ile programa destek amacıyla çalışmalara başladılar.

Plan ve fikirlere bakılarak kültürel değişimde büyük ilerlemeler kat edilebileceğini peşinen söyleyebiliriz. Tarafsızlık, şeffaflık, saygı, karşılıklı seyahatler , iki taraflı sağlam işbirliği bunun bariz göstergeleridir. Danimarka grubunun sözcüsü: “Biz Tunus’da hiçbir şeyi değiştirmeyeceğiz. Danimarka’nın Tunus’a bakışını değiştireceğiz. Liderlik yarınlar için değil, bize bu gün lazım”  dedi.

 

http://scout.org/en/information_events/news/tunisia_danish_scout_partnership

Gösterim: 3128

Arama