• Bora lidere teşekkürler...

İzciliğin İnanç Anlayışı

Üst Kategori: Haberler Pazartesi, 10 Eylül 2012 tarihinde oluşturuldu

 

 

1-5 Ağustos tarihleri arasında Güney Kore / İskan/ Won Kwang Üniversitesinde 8 ayrı din ve inanca mensup; Anglikanlar, Budistler, Katolikler, Müslümanlar, luteranlar, metodistler, Protestanlar ve Budistlerden oluşan 16 ülkenin 70 i aşkın katılımcısı Dünya İzciliği 4.Din Sempozyumu nedeniyle bir araya geldiler. Başkanlığa oy ekseriyeti ile ev sahibi ülke olması nedeniyle Kore Teşkilatı yetkilileri getirildi. Aslında Kore’nin başkanlığı kararı 2009 yılında Uganda’da yapılan 3.Din Sempozyumunda alınmıştı. O zaman Kore teşkilatı, Budizm öncülüğünde Dünya İzciliğindeki farklı din ve inanış mensuplarının ülkelerinde bir araya getirilmesi için: “Toplumda ve ailede İzciliğin İnanç anlayışı” adı altında bir toplantıyı önermişti.

 

Toplantıya ilişkin konu başlıklarından bazıları:

  • Aile ve toplum kavramlarını değerlendirilmesi,
  • Din ve inançlara göre aile ve toplum tanımları,
  • İzcilikte inançların kuvvetlendirilmesine toplum ve aile katkıları,
  • İzcilik programında toplum ve ailenin yeri.

Sempozyumda katılımcılardan gruplar oluşturularak sunumlar grup temsilcileri tarafından yapılmıştır. Toplantı sonunda katılımcılara dini yayınların sergilendiği teşhir merkezleri Budist tapınağı, Cami ve kiliseler gezdirilerek inançlar hakkında bilgiler verilmiştir.

 

Toplantı sonunda aynı konu ile ilgili eylül 2012 sonlarında Cenevre’de yapılacak toplantının ardından 2015 yılında Japonya’da yapılacak olan Dünya İzcilik Jamboresine hazırlık amacıyla çalışmaların başlatılmasına karar verildi. Ayrıntılı bilgiler için:

http://scout.org/en/informations_evenements/evenements/wsis

 

 

Gösterim: 3703

Arama