• Bora lidere teşekkürler...

JOTA-JOTI 2012

Üst Kategori: Haberler Çarşamba, 12 Eylül 2012 tarihinde oluşturuldu

55. JOTA VE 16. JOTI SİZLERİ BEKLİYOR

20-21 EKİM 2012

20 yılı geçkin şekilde katıldığımız ve izcilerimizin çeşitli ödüller kazandıkları Havada Jambore JOTA ve İnternette Jambore JOTI faaliyetleri 20-21 Ekim 2012 hafta sonunda yapılacaktır. Faaliyet İl düzeyinde grup veya gruplar düzeyinde izci üniteleri hatta öbek oba ve ekip olarak katılabilinir. Bireysel olarak katılımlara olanak olsa da bu şekilde katılımda olanaklar daha kısıtlı olacaktır.

 

Bu yarışmada yeni projeler olması yeni yarışmalar düzenlenmesi katılacak grupların bu konuda dikkatle bilgilenmelerini gerektirecektir. Bu amaçla bir dizi eğitim gelecek isteklere göre düzenlenecektir.

 

Özellikle JOTA istasyonlarında uluslar arası deneyimi olan amatör telsizciler için yeni getirilen programlar halen uygulanmakta olabilir veya gerekir ise  İngilizce dokümanlarından kolaylıkla anlaşılabilir ve uygulanabilir. Bu nedenle bu yeniliklerin bilgileri sadece isteyen liderlere grup kayıtlarından sonra gönderilecektir.

 

Belgelerin tamamı www.scout.org dan ve www.jotajoti.org sitelerinden indirilebilir.

Yeni başlayanların ilk katılımlarına yardımcı olmak için JOTA ve JOTI den evvel amatör telsizcilik  ve  internet kullanımı için yerel eğitim verilmiş olması  uygun olacaktır. Bu eğitim  Faaliyetten evvel yapılmalıdır. Bununla beraber bu eğitimler Faaliyetler sırasında istasyonlar olarak yapılabilir.

 

Liderlere yardımcı olmak üzere bilgilendirme internet üzerinden yapılacaktır. AÇIKLAMALAR İÇİN TIKLAYINIZ

Kaynak: Ümit Savaş BARAN

Gösterim: 3704

Arama