Kanadalı İzci UNEP Toplantısında

Üst Kategori: Haberler Perşembe, 24 Ocak 2013 tarihinde oluşturuldu

18 yaşındaki Nhattan Nguyen isimli Kanada’lı genç bir izci, UNEP ( Birleşmiş Milletler Çevre Programı) “Büyük gruplar kutlama Komitesi”nde görev aldı. Kanada’da yürütülen Barış Elçiliği çalışmalarının temsilcisi olarak Dünya İzciliği adına WOSM tarafından bu toplantıda görevlendirildi. Nhattan, bu görevi 2013 Ocak ayından itibaren iki yıl süreyle yürütecek ve Birleşik Arap Emirlikleri temsilcisi Kehkashan Basu ile birlikte çalışacaklar. Nhattan’ın Komitedeki görevi: UNEP’in yaptığı çalışmalara göre çocuk ve gençlerle ilgili tartışma, araştırma ve belgeler konusunda gerekli koordinasyonu sağlamaktır. Nhattan, ayrıca 2012 Haziran ayında Brezilya’da düzenlenen “Rio+20” Sürdürülebilir Kalkınma Konferansına Dünya İzciliği adına gençlik temsilcisi olarak katılmıştı.

 

Böylece Nhattan’ın güçlü deneyiminin UNEP ile Dünya İzciliği arsında sağlam temellere dayalı bir köprü oluşturacağı tahmin ediliyor. Ona BM. Barış Üniversitesi tarafından Kosta Rika’da sürdürülebilir kalkınma konusunda ders verdirildi. Kendisine Greenpeace ve Oxfam mensuplarına tanınan haklar verildi. Brezilya’da, CİVİCUS Dünya Meclislerinde, Kanada’da ve Roma’da katıldığı konferanslarda Dünya İzciliğini temsil etti.

 

Nhattan, bundan sonra şubat 2013 de UNEP’in Kenya Nairobi’de yapacağı “Çevre ve Sağlık” konulu Tunza toplantısında Dünya İzciliğini temsil edecek. Tunza, Birleşmiş Milletlerin öncülüğünde başlatılan gençliğin geleceğine yönelik büyük bir projedir. Bu projeye Nhattan’ın izciliğin vizyonunu temsil eden “Daha iyi bir Dünya yaratmak” fikrinden hareketle UNEP çalışmalarına destek vereceği ve gençlerin yapacakları projelere bu açıdan ışık tutacağı tahmin edilmektedir.

http://scout.org/en/information_events/news/nhattan_unep_mgfc

Gösterim: 3238