6. Parlamenterler Kurulu

Üst Kategori: Haberler Pazar, 28 Kasım 2010 tarihinde oluşturuldu

Seul / KORE - Dünya İzci Parlamenterler Kurulunun 6.Olağan Genel Kurulu kasım ayının ilk haftasında yapıldı. Sonuca ilişkin rapor yazımız içerisinde yer almaktadır. Dünyanın dört bir yanından gelen İzci Parlamenterler İzcilik Hareketi ile Gençlerin korunmasına ilişkin üzerlerine düşen sorumlulukları tartışmak ve müzakerelerde bulunmak üzere bir araya geldiler. Toplantıda gençlik yasaları, gençlik katılımları, eşitlik eğitimi, gençlerin eğitimine yönelik yaklaşımlar, yoksulluk, hastalık, gençlerin kötü yönlere çekilmesiyle ilgili mücadele çalışmaları gibi konular üzerinde detaylıca görüşme yapıldı.

Davetliler arasında bulunan Kenya Devlet Başk. Yard. Kalonzo Musyoka : “Parlamentolar ulusal tüm görevlerde çarpıcı çalışmalar sergileyen gençlere yönelik yasaları ivedilikle çıkartmak zorundadırlar” dedi. İzci gençliğin yasalar altına alınmasının parlamenterler tarafından tartışılacak en önemli konu olduğunu vurgulayarak: “Gelecek için en önemli şeylerden birinin de gençleri çıkarılacak yasalara adapte edebilmedir.” şeklindeki taleplerini dile getirdi. Ve şunları da ilave etti: “Karşılıklı etkileşim ve birlikteliklerle ırk, din, sınıf, coğrafi ve politik farklılıkları ortadan kaldırarak izcilik çatısı altında bir araya gelen gençler dünya barışı içinde cesaret ve azimle olumlu katkılarda bulunacaklardır.” dedi.


UPMS Başkanlığına yeni seçilen Sn. Chung Eui Hwa: “Dünyadaki gençlerin çoğunluğunun gençlik haklarından mahrum durumda bulunduklarını” dile getirdiği konuşmalarıyla birlikte ülkelerin yöneticilerine seslenerek: “Özellikle çalışan çocuklar baskıya maruz kalan gençlerin durumlarına acil müdahale gerektiğini” kaydetti,bu konuda öneriler sundu.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri M.Ban Ki Moon da gönderdiği video mesajında toplantıya katılanlara 2010-2011 yılının BM.Genel Kurulu tarafından Uluslar arası Gençlik Yılı olarak ilan edildiğini vurguladı ve özetle: “Mesleğe yönelmelerde parlamenterlerin gençlere kolaylık çıkartacak yasaları bir an evvel hazırlamalarının yararlı olacağını” hatırlattı.

42 ülkeden 100 kişilik katılımcıların yanında gözlemciler de bulundu.

Toplantının hemen akabinde yeni yönetimin başkan ve yardımcıları belirlendi. Söz alan eski başkan Senegalli Abdurrahman Sow: “eğitim ve organizasyon konusunda Korelilerin desteğine ihtiyaç olduğunu” vurguladı ve çağırıda bulundu. Yeni seçilen üyeleri sahneye davet ederek kutladı. Yeni yönetime seçilen üyeler:

Ve diğerleri:

Bu Genel Kurul, 1991 yılında kurulan UPMS nin izcilikte önem taşıyan öncelikli konuları ele alması açısından hayli önemli oldu. Yeni seçilen Komite üyeleriyle birlikte Başkan Hwa Chung : “İzcilik faaliyetlerine gençlerin katılımına artırmanın ilk hedefleri olduğunu” vurguladı ve bunu artırmak için çaba sarf edeceklerine söz verdi. Eski Başkan Abdurrahman Sow da yeni yönetime verdikleri destekten dolayı genel kurula katılanlara teşekkür etti: “Chung ile birlikte izcilik yeni atılımlara girecek ve bunu da yeni yönetim sürükleyecek” dedi.

Dünya İzci Parlamenterlerin bundan sonraki toplantısı 2013 yılında Japonya’da yapılacak.

Gösterim: 3129