İzci Düşünce Günü

Üst Kategori: Haberler Salı, 22 Şubat 2011 tarihinde oluşturuldu

Düşünce günü (22 Şubat) fikri, 1926 yılında Birleşik Devletlerde 4.WAGGGS (World Association of Girl Guide and Girl Scout) Konferansında Sir Baden Powell'in ve eşi Olave Lady Baden Powell’ ın doğum günlerini kutlamak için ortaya atıldı.

Bu günün asıl amacı, izcilerin karşılıklı ve düzenli olarak yazışmaları, sevgi ve saygılarını yenileyerek bu özel günde birbirlerini düşünmeleriydi.

1932 yılında Polonya’da yapılan 7. Dünya İzcilik Konferansında, Belçikalı bir üyenin önerisi Resmi olarak kabul edilerek, kız izcilerin organizasyonlarını yaptığı bir gün olarak devam etti. Böylece kız izciliği geliştirmek amacına hizmet edecek olan düşünce günü resmi olarak başlamış oldu.

Öneriyi getiren üye, tüm izcilerin birer peni bağışta bulunmalarını istiyordu. Bir peni veya karşılığı olan herhangi bir para birimi tutarı tüm dünya izcilerinin vermeleri için kampanyalar açılıyordu. Bu geniş kapsamlı cömertlik akımın felsefi bir yönünü ortaya koymuştu.

1999 yılında yapılan 30 Dünya İzcilik Konferansında "Düşünce Günü" "Dünya Düşünce Günü" olarak değiştirilerek bugün ki son durumunu almıştır.

Bu tür bir çalışma yapan izciler, başkalarına karşı saygılarını ve yardım edebilme duygularını belirtme olanağı buluyorlardı.

“1970’li yıllarda İzci Düşünce Günü "İzci Yararlıdır Haftası" olarak kutlanmaya başlandı. Ama daha sonra amacını yitiren bir hal almaya başladı ve kutlanmaz oldu. Düşünce Günü temelde dünyada kız izciler günü olarak kutlanıyordu. 1999’dan sonra 22 Şubat günü “Dünya Düşünce Günü” olarak kutlanmaya başlandı. Baden Powell’ ın doğum olan 22 Şubat 1857 bu güne tarihini vermiştir.”

Gösterim: 4184