2012 Yılı Dünya Su Günü

Üst Kategori: Haberler Pazar, 18 Mart 2012 tarihinde oluşturuldu

2012 YILI DÜNYA SU GÜNÜ

"Su ve Gıda Güvenliği"

Birleşmiş Milletler, su kaynakları üzerindeki giderek artan baskılara ve suyun hayati önemine vurgu yapmak için, 22 Mart 1993 tarihinde aldığı bir kararla, her yıl, 22 Mart gününün Dünya Su Günü olarak kutlanmasını kararlaştırmışlardır.

20. yüzyılın ikinci yarısında dünya nüfusu iki kat artmıştır ve artmaya devam etmektedir. Bugün gezegenimizde yaşayan 6.5 milyar insanın %15’ i (854 milyon) yetersiz beslenme sorunuyla karşı karşıyadır. Artan nüfus, gelecek 50 yıl içerisinde gıda ihtiyacını iki katına çıkaracak ve bu gün itibariyle genelde yeterli sayılan gıda üretimi yetersiz hele gelecektir. Artan nüfusun içmesuyu ve gıda ihtiyacının karşılanması karşı karşıya kalınan en önemli sorunlardan biridir. Gıda üretiminin artırılması için su ise en önemli unsurlar arasında yeralır. Sorunun önemine istinaden bu yıl ki Dünya Su Günü teması ‘Su ve Gıda Güvenliği’ olarak belirlenmiştir. Birleşmiş Milletler(UN_Water) adına FAO eşgüdümünde 2012 Yılı Dünya Su Günü etkinlikleri düzenlenecek, su ve gıda arasındaki bağlantının önemine uluslar arası düzeyde dikkat çekilmeye çalışılacaktır.

FAO, ‘su kaybı ve suyun yanlış kullanımı, gıda kaybı demektir’ ana mesajı ile konuyu gündeme taşıyarak gıda üretiminin önemli girdilerinden biri olan suyun evsel, endüstriyel vb. bütün alanlardaki kullanımı konusunda insanlığı dikkatli davranmaya davet etmektedir.

2012 yılı Dünya Su Günü ile ilgili ayrıntılı bilgiler http://www.unwater.org/worldwaterday Web adresinden takip edilebilir.

Gösterim: 3460