İzci Barış Günü Kutlandı

Üst Kategori: Haberler Pazar, 23 Eylül 2012 tarihinde oluşturuldu

Uluslar arası Barış Günü dünyada her yıl 21 Eylül gününde kutlanır. Geçtiğimiz haziran ayında toplanan BM nin “Sürdürülebilir Kalkınma Rio+20 Konferansı”nda BM Genel Sekreteri bu yılın dünya barışı adına kalıcı olmasına yönelik yaptığı konuşmasında: “ Huzurlu Gelecek İçin: Kalıcı Barış” sloganının bu yılın parolası olacağını söyledi. Dünya İzcilerinin iş birliği içerisinde “İyi bir Dünya oluşturmak” sloganıyla yürüttükleri çalışmalar bu uğurda yapılanlara örnek teşkil ederek izciliğin vizyonunu bir kez daha artırmıştır.Teşkilatın yürüttüğü “Barış Elçileri” projesiyle izcilik sayesinde dünyada barışın inşasına büyük katkıların sağlandığı asla akıldan çıkartılmamalıdır.

 

2011 yılından itibaren Dünyada barışın inşası ve barış eğitimi için Dünya izciliği “Barış Elçileri”(MoP) projesini yaygınlaştırdı. Projenin iki önemli unsuru: mali kaynaklar ve üye sayısının artırılmasıdır. Dünya İzcilik Teşkilatı barışın inşası uğruna desteğe ihtiyacı olan tüm milli teşkilatlara yardımcı olmaktadır. Barış ağına üye olan 20 milyon izci internet aracılığıyla haberleşerek barış ile ilgili fikirlerini ve yatıkları grup çalışmalarını birbirleriyle paylaşmakta, birbirlerine ilham kaynağı olmaktalar. Dünya İzciliğinin girişimi basit anlamda yalnızca çatışmaların bitirilerek barış ortamı oluşturulmasından ibaret değil, gençleri daha güzel bir gelecek için iş birliği içerisinde harekete yönlendirmektir. Eski izcilerden olan BM eski Gen. Sekreteri Ban Ki-moon yaptığı konuşmada özetle: “ Doğal kaynaklar savaş için değil, toplumun yararına kullanılmalıdır. İnsanların iyiliği, adalet ve gelecek için hep birlikte el ele çalışmamız gerekli ” dedi.

Barış elçileri tarafından bu yıl barış için yapılan çağırıda: “gelecek için düşünceler” ve “niçin barış elçisi oldunuz?” sorularına cevap arayışları konuları üzerinde duruldu. Her yaştaki izci ve liderlerimizin Facebook’daki “Uluslar arası Barış Günü için izci söylemleri” sayfasını ziyaret ederek mesajlarını bırakmalarını, grup çalışmalarını anlatmalarını bekliyoruz. İlgili siteler:

International Peace Day Scout Challenge Facebook Page

Messengers of Peace Facebook Page

Website of Messengers of Peace

Gösterim: 3420