Dünya İzcileri Tayland'da

Üst Kategori: Haberler Pazar, 14 Ekim 2012 tarihinde oluşturuldu

Dünya İzcilik Eğitim Metotları Ekibi Tayland'da Toplandı

 

Dünya İzciliği Eğitim Metotları Komitesinin toplantısı Tayland’da yapıldı. “Gençlik Programı” ve “Ergin izci Kaynakları” gibi günümüz izciliğinin en önemli konularını tartışmak üzere Teşkilat Merkezi eğitim sorumlularından Joao Armando ve Mari Nakano ile birlikte 6 Bölge Temsilcisi ve Dünya İzcilik Bürosundan 22 kişi 12-16 Eylül tarihleri arasında toplantı amacıyla bir araya geldiler.

 

Çalışma grupları tarafından toplantıda Eğitim Komitesinin 2011-2014 dönemine ait 3 yıllık çalışma raporları incelendi, dönem sonu ve bundan sonraki yapılacaklar üzerinde tartışmalar yapıldı: Gençliğin 21.yüzyıla hazırlanması, ortak strateji oluşturulması, çalışmaların küreselleştirilmesi gibi konular üzerinde duruldu. Tartışmalar esnasında Afrika, Asya Pasifik, Arap, Avrupa, Avrasya ve İnter Amerikan izciliklerinde yapılan aynı amaçlı uygulamaların tartışması yapılarak ikinci yarıda yapılacak öncelikler üzerinde çalışıldı.

 

Küresel Barış Elçiliği ağı üzerinde durularak Dünya İzciliğinin “Barış Elçiliği” çalışmaları, barış elçiliği hakkında bilinmesi gerekenler, genel anlamda barış elçiliği girişimi, eğitim metotlarında bunlardan nasıl yararlanılabileceği gibi konular hakkında detaylı bilgi verildi.

 

Toplantının büyük kısmı Teşkilatın girişimlerinin nasıl daha canlı tutulabileceğine ilişkin konulara ayrıldı. Bölge Teşkilatlarına bağlı farklı ülkelerdeki izcilerin bunları nasıl anlayıp uyguladıkları hakkında analizler yapıldı. Özellikle ergin izcilerde karşılaşılan alternatif tepkilere karşı alınması gereken önlemler hakkında yorumlar yapıldı, fikirler ortaya atılarak tartışıldı, barış elçiliği ağının nasıl genişletilebileceği hakkında açıklamalarda bulunuldu.

 

Toplantının en önemli sonucu ise “Dünya İzciliği Eğitim Forumu”nun kavramsallaştırılması olmuştur. Dünya İzcilik Komitesinin mart 2012 de yaptığı gelişmelerde üç unsurun önemli olduğu görülmüştür: olay kapsamına giren konular nelerdir, yararlanılabilecek yeni eğitim metotları hangileridir, katılımcıların ve Milli Teşkilatların girişimlerden beklentiler nelerdir? Toplantının raporları doküman halinde daha sonra ayrıca yayınlanacaktır. Dünya İzciliği tarihine bir uygulama başarısı olarak geçecek olan bu toplantıya Teşkilat özel bir önem verdi. İkinci bir toplantının kasım 2013 de yapılması kararlaştırıldı.

 

Dünya izciliği yayın sitelerinden bu bilgilere ek olarak; yetişkin kaynakları, gençlik programları, program politikaları, eğitime yaklaşım, cinsiyet politikaları, ruhsal gelişim, kötü alışkanlıklara karşı izcilerin korunması, okullarda yapılacak olan izcilik çalışmaları gibi alanlarda daha fazla bilgiye ulaşılabilir.

Kaynak: http://scout.org/en/information_events/news/em_team_meeting Çeviri: Ahmet KÖSEOĞLU

Gösterim: 2780