İLO ile Protokol

Üst Kategori: Haberler Cumartesi, 10 Kasım 2012 tarihinde oluşturuldu

ULUSLAR ARASI ÇALIŞMA ÖRGÜTÜ İLE İMZALANAN PROTOKOL

 

Mevcut işbirliğini geliştirme amacıyla Dünya İzciliği Genel Sekreteri Luc Panissod ve Uluslar arası Çalışma Teşkilatı(ILO) nun Çocuk İşçiliğinin Kaldırılması Uluslar arası Programı (IPEC) Prog. Direktörü Mme. Constance Thomas arasında önümüzdeki beş yıl için yeni bir protokol anlaşması imzalandı. Başından beri sosyal adalet arayışları, barış ve gençliğe sorumluluk kazandırılması konusunda ortak hareket eden Dünya İzciliği ve Uluslararası Çalışma Örgütü arsında ilk protokol 2004 yılında imzalanmıştı.

 

Bu protokolde; sosyal adalet, insan hakları, küreselleşmenin sosyal boyutu, çocuk işçiliği, çocuk ve gençlerin toplumdaki yerleri, karşılıklı sorumluluklar özelikle de çocuk işçiliği gibi konu başlıkları yer almaktadır. Her iki kuruluş tarafından düzenlenen son sekiz yıl içerisindeki tüm eğitim programlarında medya desteği sağlandı ve çocuk hakları işlendi.

 

Bu karşılıklı işbirliği sayesinde izci ve liderler iş programları konusunda çocuklarla gençlere yönelik yayın yapan medya araçlarından (SCREAM) yararlanma metodunu kullanarak dünya çapındaki çocukların çalıştırılmasına karşı yapılan eylemlerden ve organizasyonlardan haberdar oldular.

 

İmzalanan protokolün detayları için: MoU ILO-IPEC & WOSM 2012-2017.pdf tıklayınız.

Gösterim: 3025