• Bora lidere teşekkürler...

MEB Liderleri Denklik Duyurusu

Üst Kategori: Haberler Cumartesi, 12 Mayıs 2012 tarihinde oluşturuldu

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI KÖKENLİ LİDERLER VE ÜNİTELER İÇİN

DENKLİK, TESCİL VE LİSANSLAR İLE İLGİLİ DUYURU

Denklik İşlemleri

  • 14.09.2011 tarihli Milli Eğitim Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki Kanun Hükmünde Kararname ile OBESİD kaldırılmıştır.
  • 14.09.2011 tarihine kadar Milli Eğitim Bakanlığından L.T.K. Kümebaşı, Oymakbaşı, Ocakbaşı kursu sertifikaları almış ve Türkiye İzcilik Federasyonundan lisans çıkartmış ve aktif olarak ünite çalıştıran izci liderlerine müracaatları halinde denklik sertifikaları hemen verilecektir. (Müracaat evrakları 2 fotoğraf, form 40, denklik istenen Milli Eğitim Bakanlığı sertifikalarının fotokopileri, 15 Türk Lirası sertifika bedeli)
  • 14.09.2011 tarihinden sonra Milli Eğitim Bakanlığından L.T.K. Kümebaşı, Oymakbaşı, Ocakbaşı kursu sertifikaları almış ve Türkiye İzcilik Federasyonundan lisans çıkartmış ve çıkartacak aktif ünite çalıştıran izci liderlerine denklik sertifikaları Türkiye İzcilik Federasyonu tarafından düzenlenecek 8 saatlik bir uyum seminerinden sonra verilecektir.
  • Tahta işareti kursları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açılmadan önce hem federasyonumuz hem de WOSM tarafından defaatle bu kursların açılamayacağı hususunda Milli Eğitim Bakanlığı uyarılmasına rağmen Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilmiş olan Tahta işareti kurslarının ve sertifikalarının denklikleri yoktur. Bu kişiler ancak gördükleri branş kurslarının denkliklerini alabilirler.
  • Türkiye İzcilik Federasyonundan Kümebaşı ve Ocakbaşı sertifikası alabilmek için önce Oymakbaşı sertifikasına sahip olmak gerekmektedir. Dolayısı ile Kümebaşı ve Ocakbaşı sertifikasına sahip olan kişiler Oymakbaşılık da yapabilir. Milli Eğitim Bakanlığından Türkiye İzcilik Federasyonunda lisans çıkartan ve denklik alan liderler hangi kursların sertifikalarına sahiplerse o branşlarda çalışabilirler.
  • Denklik sertifikalarını almak için denklik semineri esnasında Milli Eğitim Bakanlığından alınmış olan sertifikaların fotokopilerini “aslının aynısı olduğunu taahhüt ederim.” Diye imzalayıp seminer yönetimine vermek zorunludur.
  • Denklik semineri içeriği, iki teşkilatın yapısı ve uygulanan mevzuat arasındaki farkları kapsamaktadır.
  • Milli Eğitim Bakanlığından sertifikalı ve Federasyonumuzdan lisans çıkartmış olan liderler TİF mevzuatına bağlı olarak hemen ünite çalıştırmaya başlayabilirler ancak 31.12.2012 tarihine kadar denkliklerini almak zorundadırlar. 31.12.2012 tarihinden sonra Federasyonumuzdan lisans çıkartacak olan Milli Eğitim Bakanlığı sertifikalı liderler denklik semineri görmeden çalışmalara başlayamayacaklardır.
  • Sadece Milli Eğitim Bakanlığında görev yapan Federasyonumuzdan tahta işareti almış ve aktif ünite çalıştıran liderlere ancak Federasyonumuzun düzenleyeceği Eğitimciler seminerinden sonra görev verilecektir.
  • Federasyondan lisans çıkartmak demek federasyonumuzun her türlü mevzuatına uymayı ve bu şekilde faaliyet yapmayı kabul etmek demektir. Kulüp taahhütnamesi herkesin uyması gereken bir taahhütnamedir.
  • 14.09.2011 tarihli Milli Eğitim Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki Kanun Hükmünde Kararname ile OBESİD kaldırılmasından sonra Milli Eğitim Bakanlığından alınacak hiç bir sertifikanın denkliği olmayacaktır.

Milli Eğitim Bakanlığından Gelenler İçin Türkiye İzcilik Federasyonunda Tescil ve Lisans İşlemleri

Türkiye İzcilik Federasyonunda gençlik ve spor kulüpleri bünyesinde kurulan izcilik branşı altında üniteler ve gruplar kurularak çalışılır.

1) Milli Eğitim Bakanlığından gelen izci liderleri illerinde bir izci kulübü kurup izcilik branş tescilini Federasyonumuza yaparak ünitelerini bu kulüplere bağlayabilirler.

2) Kurulmuş olan gençlik ve spor kulüplerinde izcilik branşını açtırarak ünitelerini bu kulüplere bağlayabilirler.

3) İl Gençlik ve Spor Kulüplerinde izcilik branşını açtırarak ünitelerini bu kulüplere bağlayabilirler veya izcilik branşı federasyonumuza tescilli bu kulüplere bağlanabilirler.

4) Türkiye İzcilik Federasyonu il temsilcisine müracaat ederek direkt olarak otomasyon üzerinden ünite tescili ve lisans işlemleri yaptırabilirler. Bu durumda olanların kulüp önderi statüsündeki kişi il temsilcisidir. İş ve işlemlerini il temsilcisi aracılığı ile yürütürler. Bu uygulama ünitelerin bir kulübe bağlanabilmesine zemin hazırlamak için geçici bir uygulamadır. 31.12.2012 tarihine kadar bu şekilde işlem yapılabilir. 01.03.2013 tarihine kadar bu şekilde lisans çıkartmış ünite ve lisanslılar mutlaka bir kulübe geçmek zorundadırlar.

  • 1-2-3. paragrafları uyarınca çalışan ünitelerin faaliyet onayları, liderlerin kurs müracaatları kulüp önderlerince yürütülür.
  • 4. paragraf uyarınca çalışan ünitelerin faaliyet onayları, liderlerin kurs müracaatları 01.03.2013 tarihine kadar il temsilcileri tarafından yürütülür.
Gösterim: 3835

Arama