• Bora lidere teşekkürler...

BİR KİTAP VE BİR VİDEO OYUNU

Üst Kategori: Haberler Cumartesi, 16 Haziran 2012 tarihinde oluşturuldu

Son haftalarda izcilik dünyasına kazandırılan iki muhteşem eser; Dünya İzciliği olarak bunu sizlere duyurmaktan kıvanç duyuyoruz. “Dünya İzciliği için Küresel Eğitim” kitabı: Dün. İzcilik Teşkilatı Yöneticilerinden olan İspanyol Dr. Eduard Vallory tarafından yayınlandı. Bu kitap öz olarak;Teşkilatın eski yöneticileri ve Gen. Sekreterlerinin izciliğe ilişkin görüşlerinin de bulunduğu son günlerin yayınlanmış en güzel eserlerinden biridir.

 

Doktora tezi olarak hazırlanarak yayınlanan açıklamalı bu kitap izcilik alanındaki Akademik yayınlardan birisi olması nedeniyle önemlidir. Yeni yaklaşım ve anlatım tekniklerinin kullanıldığı kitapta; izciliğin başlangıçtan günümüze 21. yüzyıldaki tarihsel gelişimi, izcilik politikasının analizi, izcilik ruhu ve küresel yaklaşımların geliştirilmesine ilişkin önemli konular bu itapta yer almaktadır.

 

“Dünya İzciliği için Küresel Eğitim” adlı Dr. Eduard Vallory tarafından ingilizce yayınlanan kitabın bedeli 52 EU dur.

Birleşik Krallıklar İzci Teşkilatı tarafından cep telefonlarına atılan “Sırlı adada macera izciliği” adlı bir izci oyunu ile müthiş bir uygulama başlattı. Bu video oyununda kendi izcilik Genel Komiserleri Bear Grlls’in izcilik maceralarını canlandırıyorlar. Apple ve Android sistemleri olan cihazlarla izlenebilir.

Gösterim: 3150

Arama