• Bora lidere teşekkürler...

İzci Barış

Üst Kategori: Haberler Cumartesi, 16 Haziran 2012 tarihinde oluşturuldu

SİNGAPUR’DA GLOBAL BARIŞ ELÇİLİĞİ TOPLANTISI

 

Singapur İzcilik Teşkilatı tarafından izci liderlerine yönelik düzenlenen bir akşam yemeği programıyla “Barış Elçiliğinin Global Boyutları” konulu bir eğitim toplantısı başladı. 3 gün süren toplantıya 35 ülkeden 60 kişi katıldı. Toplantının amacı; “Barış Elçiliği” programında dünya liderlerinin ortak hareketlerinin sağlanması, katılımcıların çalışmaları hızlandırmaları ve çekirdek kadronun oluşturulmasıdır.

 

Barış Elçiliği global ağı, izcilerin birbirlerine daha çok kenetlenmesini sağlayan yararlı bir çalışmadır. Bu ağda izciler, barış alanında yaptıkları çalışmaları anlatıyor, fikirlerini ve projelerini açıklıyor, sohbet ediyor ve serbestçe tartışabiliyorlar. İzcilik sayesinde bu çalışmalar daha da güçleniyor. Ağ, Dünya İzcilik Bürosu tarafından yönlendirilmekte. İzcilerin yanında dünya barışı için çalışan tüm gönüllüler de bu ağdan yararlanabilirler.

Eğitim süresince katılımcılara izcilikte barış elçiliği ve uygulamalar konusunda detaylı bilgiler verilmiş olup önümüzdeki aylarda uygulanacak olan sosyal medya MoP ile ilgili açıklamalarda bulunulmuştur. Tanıtım için Dünya İzcilik Bürosunda katılımcılara bir davet verilecek;davetin tüm giderleri Dünya İzcilik Vakfı tarafından karşılanacaktır.

Gösterim: 3222

Arama