• Bora lidere teşekkürler...

İzcilerden Sandy'e Destek

Üst Kategori: Haberler Pazar, 04 Kasım 2012 tarihinde oluşturuldu

Sandy kasırgası ile ilgili yardım çağrısına Haiti’li izciler hemen olumlu yanıt vererek yardım seferberliğini başlattılar. 25 ekim 2012 deki Sandy kasırgasının yol açtığı hasarların giderilmesine yardımcı olabilmek amacıyla Haiti İzcilik Teşkilatına bağlı tüm ünitelerde çalışmalar başladı. Port-au- Prince’in kuzeyinde yer alan Damien bölgesinde nehrin taşması sonucu yüzlerce ev su altında kalmıştı. Bölgede bulunan izciler mağdurların yardımına koşarak evlerin boşaltılmasında büyük emek sarf ettiler.

 

2010 yılındaki deprem mağdurları için yapılan geçici konut alanına yerleşen izciler, yardım çalışmalarını buradan organize ettiler. Burası aynı zamanda izci acil yardım ekiplerinin görev yapacağı sosyal ve mesleki entegrasyon merkezi olarak 12 Ekim 2012 de faaliyete geçmişti.

 

Haiti İzci Acil Yardım ekibini içerisinde 40 ile 50 kişi arasında bir ergin izci grubu, ilk yardım arama kurtarma, enkaz kaldırma, yangınla mücadele ve psiko-sosyal destek amacıyla sürekli göreve hazır beklemektedir. Bu görevlerle ülke çapında 16 ekip donanımlı olarak hazır beklemektedir.

 

Sandy kasırgasında 52 ölü, 20 kayıp olarak toplam 18.000 kişi etkilenmişti.

Gösterim: 2868

Arama