• Bora lidere teşekkürler...

Gürcistan İzcileri

Üst Kategori: Haberler Cumartesi, 24 Kasım 2012 tarihinde oluşturuldu

Gürcistanlı izciler tarafından gençlere yönelik “şiddet karşıtlığı” çalışmaları başlatıldı. Bilindiği gibi yaygın eğitim çalışmalarında izcilik, eğitim programlarıyla gençlikte şiddetin önlenmesine katkı sağlayan en önemli unsurlardan biridir. İzcilik metotları çerçevesinde hareket eden Gürcistanlı izcilerde bunu esas alarak “Barış Elçileri” projesine katkı amacıyla 13-16 yaş grubundaki gençlere yönelik “gençlerde şiddet karşıtlığı” projesini başlattılar.  Projede konuya duyarlı izcilere çağrı yapılarak gençlerin şiddet eğiliminden vazgeçirilerek kötü davranışlarının düzeltilmesi için çaba sarf etmeleri istenmekte. Ülkede büyük ilgi uyandıracak Bu proje sayesinde Gürcü gençlerin çatışmalardan kaçınarak aralarında çözüme ve diyaloga dayalı, bilgi ve becerilerini artırıcı arkadaşlıklar oluşturacakları tahmin edilmektedir.

 

İşte o çalışmalardan bazıları:

  • Tiflis Gren School Barış etkinlikleri:Uyuşmazlıkların çözümü konulu sunum, konuyla ilgili resim yarışması ve fotoğraf sergisi.
  • Röportaj ve açık oturumlar.
  • Robert Schuman Avrupa Okulunda düzenlenen etkinlikler.
  • “Huzur 2012 Kampı”: 100 kişinin katıldığı kampta izcilik bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi,spor ve oyun etkinliklerinin yanında katılımcılara barış, ilk yardım, çevre koruma gibi konularda bilgiler verildi.

Kaynak: http://scout.org/en/information_events/news/georgia_mop_featured_project

Gösterim: 2655

Arama