• Bora lidere teşekkürler...

TİF 57. ALAY MİLLİ BİLİNÇ KAMPI

Üst Kategori: Haberler Pazar, 07 Nisan 2013 tarihinde oluşturuldu

TÜRKİYE İZCİLİK FEDERASYONU

KAMP KATILIM DUYURUSU

 

KAMPIN:

 

ADI: ÇANAKKALE - 57. ALAY MillÎ Bilinç Kampı

 

YERİ: ÇANAKKALE - Eceabat – Kocadere Köyü

 

STATÜSÜ: ULUSLARARASI TÖREN - MİLLî – Mahallî – Kulüp kampları

 

DERECESİ: 6

 

TEMASI: MİLLÎ BİLİNÇ

 

Katılımcı PROFİLİ: Küme – Oymak – Ocak (Uluslararası, Millî, Mahallî, Kulüp, Ünite)

 

Katılımcı Ön Şart PROFİLİ: Millî – Mahalli ve Kulüp faaliyetlerinin her birine kendi ön şartını taşıyanlar katılacaktır. Uluslararası törene sadece Uluslararası faaliyete katılmaya hak kazanıp Üniformasında hiç bir problem olmayanlar katılabilir.

 

 

 

Faaliyet alanına en erken giriş tarih ve SAATİ: 22 Nisan 2013 – 10.00

 

Faaliyet alanına en geç giriş tarih ve SAATİ: 22 Nisan 2013 - 23.00

 

Faaliyetin açılış töreni tarih ve SAATİ: 23 Nisan 2013 – 10.00

 

Faaliyet alanından en erken ayrılış tarih ve SAATİ: 25 Nisan 2013 - 16.30

 

Faaliyet alanından en geç ayrılış tarih ve SAATİ: 26 Nisan 2013 – 14.00

 

Faaliyetin kapanış töreni tarih ve SAATİ: 25 Nisan 2013 - 16.00

 

Faaliyet yerinin detaylı ADRESİ:

 

Çanakkale – Eceabat Kocadere Köyü ( 57. Alay yürüyüşünün başlangıç noktası)

 

Eceabat ile Ana tanıtım merkezi: 3 km

Ana tanıtım Merkezinden Kabatepe istikametine doğru ilerlenir.

Kocadere Köyü Sapağından sağa dönülür. Ana tanıtım Merkezi Kocaderesapağı : 2.8 km

Soldaki Sargıyeri Şehitliği geçilir, köye girince sağdaki, düz giden yoldan devam edilir. Sapaktan 3.7 km

Köyü çıktıktan 0.9 km sonra sağa dönen toprak yola girilir, bu yol kamp alanına ulaşır.

 

 

 

Faaliyet sorumlusu irtibat telefonu ve e-postası :

 

Süheyla DERİNDERE SUBAŞI 0530 526 35 34

 

Salim KOCAER 0532 201 59 88

 

Katılımcıların yanlarında bulundurması gereken malzeme listesi numarası :

 

İzciler için 2 numaralı malzeme listesi, liderler için 4 numaralı şahsi malzeme listesi.

 

Malzeme listeleri www.tif.org.tr internet adresinde (bilgiler – teknik bilgiler başlığı altında) bulunabilir.

 

Faaliyet sırasında hava şartları: Önceki yıllarda da gözlemlendiği gibi, bulutlu bir hava – şiddetli yağış - şiddetli rüzgâr - özellikle geceleri aşırı soğuk şeklinde hava şartları beklenmektedir.

 

Katılımcıların malzeme listesine ilave olarak getirmesi GEREKENLER:

 

Her İl ve Kulüp çadır, uyku tulumu, mat, musluklu su bidonu gibi kendi kamp malzemelerini yanında getirecektir. Çadır alanlarının düzeltilmesi için gerekli malzemeler de yanlarında bulunacaktır.

 

Yağmurluk, panço, kaban, bot gibi tüm malzemeler ile her türlü hava şartına hazır olarak gelinecektir.

 

Tüm kulüpler kendi Türk Bayrakları (1x1.5m) ve TİF tarafından verilen teşkilat flamaları ile geleceklerdir. Bayrak ve flamalarını direkleri ve hamayilleri beraber getireceklerdir.

 

Kulüpler kendi flamalarını getirebilir, direklerine takılmış biçimde faaliyet boyunca Türk Bayrağı, Teşkilat Flaması ile bunlardan büyük olmayan ölçülerdeki Kulüp flamalarını taşıyabilirler. Kamp sahasında kullanabilirler.

 

Her İl 50 cm x 100 cm ebatlarında beyaz zemin üstüne kırmızı yazı ile bir ya da iki satır halinde yazılmış “ İZMİR İZCİLERİ” örneğinde olduğu gibi pankartlar getirecektir. Pankartın üstünde başka hiçbir yazı resim ve şekil olmayacaktır. Pankartın iki kısa ucunda 100 cm uzunluğunda 2 sopa bulunacaktır. Bu pankartlar kamp alanında kullanılacaktır.

 

Her kulüp 50 cm x 100 cm ebatlarında beyaz zemin üstüne siyah yazı ile bir ya da iki satır halinde yazılmış “ESKİŞEHİR İZCİ KULÜBÜ” veya “MARDİN GENÇLİK SPOR KULÜBÜ İZCİLİK ŞUBESİ”, Kulüpsüz üniteler “ATATÜRK İLKÖĞRETIMOKULU İZCI OYMAĞI” örneğinde olduğu gibi pankartlar getirecektir. Pankartın üstünde başka hiçbir yazı resim ve şekil olmayacaktır. Pankartın iki kısa ucunda 100 cm uzunluğunda 2 sopa bulunacaktır. Bu pankartlar kamp alanında kullanılacaktır.

 

Yukarıda bahsedilenlerin haricinde hiçbir yazı, resim, afiş, pankart veya döviz getirilmeyecek ve kullanılamayacaktır.

 

Amatör telsiz veya pmr telsiz kullanılabilir. Telsizi olanlar getirmelidir.

 

MEB üniforması ile gelinebilir. Deniz ve hava izcileri de kendi üniformalarını giyebilir. İzcilik Gönüllüleri de faaliyete katılabilir.

 

Türkiye İzcilik Federasyonu tarafından geçtiğimiz dört sene içinde verilen gri renkli tişörtler altta lacivert pantolon ve koyu renk ayakkabı olmak üzere giyilebilir. Ancak bu tür üniformalar ile Uluslararası resmigeçide katılınamaz.

 

 

 

Katılımcılara yönelik, faaliyete özel duyuru:

 

1. KAYIT: Tüm katılımcılar KABATEPE ANA TANITIM Merkezi’nde kurulan alanda kayıtlarını yaptıracaktır.

 

Kayıt alanı sadece kampa en erken giriş ve en geç giriş saatleri arasında çalışır. Bunun dışında kayıt ve kampa kabul yapılamaz.

 

Kayıt için kampa giren herkes araçlarından iner ve sıra dâhilinde masalara ilerler.

 

İl onayları Liderler tarafından teslim edilir.

 

24. Maddede belirtilen Otomasyonda yazılı ama gelmeyenlerin anlaşılabileceği Form 1, Lider tarafından kayıt masasına verilir.

 

Herkes Kimlik Göstermek mecburiyetindedir.

 

Otomasyonda kaydı olmayanlar kampa giremezler.

 

Kaydı yapılanlara Kamp kıyafetleri ile mecburi kamp kayıt belgelerini aldıktan sonra kamp alanına gideceklerdir.

 

Kayıt alanında kaydını yaptırmayanlar kamp alanına alınmayacaklardır.

 

2. Faaliyetin amacı yalnızca 57. Alayın izinde her ne şartta olursa olsun, 20 km’ lik yürüyüştür. Faaliyet içinde şehitlik ziyaretleri olmamakla beraber dileyen iller kendi imkânları ile faaliyet öncesi ve sonrası bu ziyaretlerini gerçekleştirebilir.

 

3. Uluslararası törenlere ve resmigeçide yalnızca Uluslararası faaliyete katılım şartlarını taşıyan, çok düzgün yürüyebilen, üniforması şapkadan düz ve koyu renkli ayakkabı, fular bağına kadar her şeyi tamam olan izci - liderler katılabilecektir.

 

4. Kampa katılacakların yemek, sağlık, itfaiye, ihtiyaçları TİF ve İBB tarafından karşılanacaktır.

 

Kampa katılacak kulüpler her 50 kişi için 6 lt’lik bir yangın tüpünü tedbir açısından yanlarında getirmek zorundadırlar. 0-50 izci = 1tüp / 51-100 = 2tüp / 101-150 = 3tüp / 151-200 = 4tüp / 201-250 = 5tüp

 

5. Kampa katılacakların yol giderleri bütçe imkânları dâhilinde İl Müdürlüklerince mümkün olmaması halinde kendileri tarafından karşılanacaktır.

 

6. Her zaman düzgün üniformalı ve verilen kıyafetler giyilmiş olarak bulunulacaktır.

 

7. Katılacak izci, lider ve gönüllüleri otomasyon üzerinden giriş yapacaklardır.

 

8. 22 Nisan 2012 günü gelecek ekipler yerleşimden sonra kendi imkânları ile Gelibolu'da şehitlik ziyareti yapabilecektir.

 

9. 23 Nisan 2012 günü kamp alanında 23 Nisan töreni düzenlenecek resmigeçit yapılacaktır.

 

10. Kulüplerin Resmi Sponsoru var ise sponsor ismi veya logosunu 1 m karelik pankart üzerinde kendi kamp sahaları içinde sergileyebilecektir.

 

11. Sadece faaliyetin genel sponsorlarının amblem ve isimleri TİF tarafından belirlenecek uygun alanlarda kullanılabilir.

 

12. Kamp mahallinde kalacak araçlar, kendilerine belirlenen bölgede park edecek, araçlar kamp alanına girmeyecektir. Şoförler kamp alanına girmeyecek park alanında ayrılan yerde konaklayacaklardır. Şoförlerin konaklaması için ayrılacak yerde çadır vs temini şoförü getiren illere ait olup, TİF tarafından verilecek yemek yine bu illerin izcileri tarafından şoförler alanına taşınacaktır. Farklı trafik uygulamalarından dolayı hiçbir araç ulaşım müdürünün izni olmadan hareket edemeyecektir.

 

13. Kamp 57.Alayın İzinde “Milli Bilinç Faaliyeti” temalıdır. Faaliyetler Kamp ateşleri ve davranışlar bu tema doğrultusunda yapılacaktır. Kamp ateşi için iller bu temalar üzerine gösteriler hazırlayabilir.

 

14. Yürüyüş her türlü hava koşulunda yapılacaktır. Yağmur, çamur, balçık her türlü hava şartına hazırlıklı olunmalıdır.

 

15. Fotoğraf çekme işlemi yalnızca liderler tarafından yapılacak olup izciler fotoğraf makinesi kullanmayacaktır.

 

16. Faaliyetin başladığı andan bitene kadar olan zaman içinde, yürüyüşlerde, hiçbir şekilde alış veriş yapılmayacaktır. Kamp Yakınında kurulacak kantinlerden köyden alış veriş yapılmayacaktır. Kulüplerin çeşitli ihtiyaçları için kamp yönetimine müracaat edilecektir. Kulüp ihtiyaçları bu bilgi sonrası yakındaki alış veriş merkezlerinden liderleri tarafından karşılanabilir.

 

17. Lider ve izci gönüllüleri de kampı terk edemez yakın köylere gidip oturamazlar.

 

18. İzci sayısına oranla fazla lider getirmiş illerin gönüllüleri ve liderleri kamp müdürlerinin altında genel kamp işleyişinde görevlendirilecektir.

 

19. Faaliyet otomasyonda Millî, Mahallî ve Kulüp, ünite faaliyetleri altında açılacaktır. Kulüpler Millî Faaliyete katılım şartlarını taşıyan izcilerini Millî Faaliyet, bu şartları taşımayan izcilerini kulüp faaliyetine yazmalıdır. Kulüp faaliyeti olarak katılmak isteyen kulüpler, otomasyonda bölüm açılması için büromuza müracaat edebilir. Mahallî faaliyetler de bu şekildedir.

 

20. Bir üst faaliyete katılabilmek için aynı türden yani aynı gece sayısınca bir alt faaliyete katılmak gerektiği, bu kayıtları ve raporları federasyonumuzda bulunmayanların izcilerini bir üst faaliyete yazdığında sorumluluğun kulüp önderleri, ünite liderlerinde olduğu unutmamalıdır.

 

21. Yavrukurtlar uzun yürüyüşlere isterlerse katılmayabilir.

 

22. Kamp alanında izcilerin cep telefonu kullanması, taşıması ve şarj etmesi yasaktır. Kamp alanında cep telefonu vs. cihazlarınızı şarj edecek sistem bulunmayacaktır. Aileleri ile iletişim liderleri vasıtasıyla sağlanacaktır. Ayrıca kamp alanında kart ile çalışan ankesörlü telefonlar bulunacaktır.

 

23. Yürüyüşe hazırlık için izciler, kampa katılmadan önce illerinde 15 km’lik yürüyüşler yaparak hazırlıklı geleceklerdir. Bu yürüyüşlerde tek sıra halinde, kopmadan, araları açmadan yürüme metotları çalıştırılacaktır.

 

24. Kamp otomasyon listesi ile kampa katılım listesi kontrol edilecek ve listede olan ve kampa katılmayan izciler kampa giriş noktasında yönetime bildirilecektir. Ek Form 1.

 

25. UĞURLAMA: Kamptan ayrılmak için, ayrılış en erken ve en geç saatleri arasında Uğurlama masasına gidilir.

 

Tek sıra halinde uğurlama masasına gelen izciler hatıra arma ve malzemelerini alarak kamptan ayrılır.

 

2013 YILINDA KURS VE KAMPLARDA GİYİLEBİLECEK ÜNİFORMA TALİMATI

 

2013 Yılında Türkiye İzcilik federasyonu, Uluslararası, Milli, Mahalli, Kulüp, Ünite kamplarında, Kurslarda giyilebilecek üniforma aşağıdadır. Hiçbir resmigeçide üniformasız katılı namaz, izci toplantısı, gezi, yürüyüş gibi faaliyetlerde dahi üniformasız bulunulamaz.

 

1. Bütün resmigeçitlerde gri gömlek, lacivert yandan kargo cepli pantolon, düz koyu renk ayakkabı, üzerinde 3 cm çapını geçmeyen şapka arması bulunan lacivert kep, bandana, baf, şal, polar bere (kış kamplarında verilen kar başlığı) Milli Bilinç Faaliyetlerinde enveriye giyilir.

 

2. İzciler mutlaka iki renkli ve fular bağı takılmış ünite fuları. Liderler fular bağı ile bağlanmış tek renk lider fuları takarlar.

 

3. Eğitim üniforması olarak aynı şekilde fular sol göğsünde izci arması sağ göğsünde izci armasından büyük olmamak kaydı ile kulüp arması olan gri renkli t-short, lacivert pantolon, yukarıda bahsedilen başlıkları giyerler.

 

4. MEB üniforması sahibi izciler kendi üniformalarını giyebilirler. Deniz izcisi diye kullanılan üç renkli fular kullanılamaz. Eğitim üniforması yukarıda bahsedildiği gibidir.

 

5. Kot pantolon, TİF’in dağıtmış olduğu lacivert polar, lacivert yağmurluk ve başlıkların üzerindeki arma ve yazılardan farklı şekilde üretilmiş hiçbir şey giyilemez. Ancak yağmurluğun altına farklı polar, kazak giyebilir.

 

6. Hiçbir üniformanın üzerinde herhangi bir reklam, arma, yazı bulunamaz.

 

NOT:

 

· 23 Nisan da şiir okumak isteyen yavrukurtların isimleri ve şiirleri önceden organizasyon komitesine bildirilmelidir.

 

· 22-25 Nisan tarihlerinde kesintisiz olarak okunun Kuran-ı Kerim organizasyonunda görev almak isteyenlerin listesi Faaliyet sorumlusuna Kamptan önce bildirilmelidir.

 

· Çanakkale’de şehit olan çocuk yaştaki askerlerimizin savaşa gitmeden önce illerinde oynadıkları oyunlar istasyonunda, Yörelerindeki sokak oyunlarını oynatmak isteyenlerin önceden müracaat etmeleri gerekmektedir.

Gösterim: 3707

Arama